Συχνές Ερωτήσεις

Η Host προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της στην μητροπολιτική περιοχή των Αθηνών. Οι υπηρεσίες Καθαρισμού, Υποδοχής, Ανακαίνισης και Διακόσμησης είναι δυνατόν να προσφερθούν και σε περιοχές εκτός Αθηνών κατόπιν διαθεσιμότητας. Όλες οι Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εξ αποστάσεως προσφέρονται πανελλαδικά.

Η Host σας προσφέρει εντελώς δωρεάν την αξιολόγηση της καταχώρησής σας. Σε περίπτωση που η καταχώρησή σας είναι κακής ποιότητας ή έχει πολύ χαμηλή βαθμολογία θα σας προτείνουμε τη δημιουργία μίας νέας. Αν το πρόβλημα είναι ο χαμηλός αριθμός κρατήσεων θα αξιολογήσουμε τις ρυθμίσεις σας και θα σας συμβουλέψουμε για το πώς θα την κάνετε πιο ελκυστική.

Πιθανά προβλήματα με την καταχώρησή σας:

  • Οι χρεώσεις σας είναι πολύ υψηλές σε σύγκριση με ανάλογα καταλύματα στην περιοχή σας.
  • Η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητό σας δεν είναι δημοφιλής.
  • Οι φωτογραφίες του ακινήτου σας δεν είναι καλής ποιότητας.
  • Οι παροχές που προσφέρετε δεν είναι αρκετές.
Μην ανησυχείτε όμως. Όλα διορθώνονται! Είμαστε εμείς εδώ για αυτό.

Εσείς θα πρέπει να ορίσετε την «τιμή βάσης», δηλαδή τη χαμηλότερη ημερήσια χρέωση που μπορείτε να δεχθείτε για το ακίνητό σας ανάλογα με την εποχή (Low Season & High Season). Από εκεί και πέρα εμείς παρακολουθούμε τις τάσεις των τιμών σε καθημερινή βάση και τις προσαρμόζουμε ανάλογα. Καλό θα είναι να ορίσετε την τιμή βάσης αξιολογώντας τις προτάσεις που θα σας κάνουμε. Πολλές φορές έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε την αξία του ακινήτου μας, αγνοώντας τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε επενδύσει χρήμα και χρόνο χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να αποκτήσετε ένα καλό εισόδημα από το ακίνητό σας μεσοσταθμικά και όχι σπάνιες και μη εγγυημένες κρατήσεις υψηλότερων απολαβών.

Επιλέξτε ένα από τα πακέτα υπηρεσιών μας ή ζητήστε μια εξατομικευμένη προσφορά σύμφωνα με τις ανάγκες σας συμπληρώνοντας αυτή την φόρμα.

Εμείς αναλαμβάνουμε τη δημιουργία και τη διαχείριση της καταχώρησής σας στις πλατφόρμες κρατήσεων που εσείς θα επιλέξετε. Αυτό σημαίνει πως είμαστε υπεύθυνοι για την καθημερινή παρακολούθηση των τιμών, τον συγχρονισμό των ημερολογίων σας και την επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους. Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την πορεία των κρατήσεων και να αποκλείετε ημερομηνίες που δεν επιθυμείτε να είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση. Σε περίπτωση που χρειάζεται να προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή πέρα των συμφωνημένων θα επικοινωνούμε άμεσα μαζί σας.

Αναλαμβάνουμε όποια τυχόν επιδιόρθωση, αντικατάσταση ή επισκευή χρειάζεται στο χώρο σας (Με επιπλέον χρέωση. Δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές επαγγελματιών ή το κόστος αγορών).

Υποδεχόμαστε τους ενοικιαστές, τους παραδίδουμε τα κλειδιά και τον οδηγό του ακινήτου και τους κατατοπίζουμε για την περιοχή. Απαντάμε σε οποιαδήποτε ερώτηση και προσφέρουμε βοήθεια κατά τη διάρκεια του Check – in, πριν και μετά από αυτό.

Η πληρωμή σας (μείον την αμοιβή μας και πιθανά επιπλέον έξοδα) θα μπορεί να πραγματοποιείται στο τέλος κάθε μήνα ή 2 ημέρες μετά την άφιξη του ενοικιαστή. Ο τρόπος καθορίζεται ανάλογα με την πλατφόρμα, την μεταξύ μας συμφωνία και τις προτιμήσεις σας.

*Τα παραπάνω διαμορφώνονται ανάλογα με το πακέτο διαχείρισης που έχετε επιλέξει.

Το ακίνητό σας μπορεί να βρίσκεται σε βουνό ή θάλασσα, απομονωμένο ή στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και πάντα βρίσκονται ενδιαφερόμενοι για όλες τις τοποθεσίες και τα είδη καταλυμάτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ακίνητό που βρίσκεται σε μία λιγότερο δημοφιλή περιοχή σε σχέση με εκείνο που βρίσκεται κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος και συγκοινωνίες θα έχει την ίδια απήχηση.

Το σπίτι ή το διαμέρισμα που θέλετε να εκμεταλλευτείτε θα πρέπει να είναι ανακαινισμένο ή καλοδιατηρημένο, τακτοποιημένο, λειτουργικό και καθαρό. Δεν θα πρέπει να είναι φορτωμένο με περιττά πράγματα ή προσωπικά σας αντικείμενα. Η διακόσμηση μπορεί να έχει χαρακτήρα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έπιπλα, χρώματα και αντικείμενα θα είναι ετερόκλιτα. Διακοσμούμε και εξοπλίζουμε το ακίνητό μας έτσι ώστε να νιώθει άνετα ο ενοικιαστής.

Έπιπλα: Πλήρως επιπλωμένο σπίτι με καινούργια ή καλοδιατηρημένα έπιπλα που καλύπτουν πλήρως τον αριθμό των επισκεπτών μας. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να φιλοξενούμε 4 άτομα, αλλά να έχουμε τραπεζαρία με 2 καρέκλες. Ντουλάπες ή εναλλακτικός αποθηκευτικός χώρος. Για να αυξήσουμε τον αριθμό των κρατήσεων μπορούμε να προσφέρουμε εξειδικευμένες παροχές, όπως παρκοκρέβατο μωρού ή γραφείο για υπολογιστή. Τα κρεβάτια θα πρέπει να διαθέτουν καθαρά και άνετα στρώματα.

Παροχές: Θέρμανση, ζεστό νερό, κλιματισμός, πρόσβαση σε γρήγορο WiFI, τηλεόραση (κατά προτίμηση με δορυφορικό πακέτο ή Netflix. Αναλώσιμα προϊόντα περιποίησης και υγιεινής όπως Σαμπουάν, Body Wash, σαπούνι χεριών, υγρό πιάτων, χαρτί τουαλέτας και κουζίνας, χαρτοπετσέτες. Βασικά προϊόντα κουζίνας, όπως αλάτι, πιπέρι, λάδι μαγειρέματος, ζάχαρη, καφές, τσάι. Καθαρά και ομοιόμορφα σετ κλινοσκεπασμάτων και πετσετών, παπλώματα – κουβέρτες.

Κουζίνα: Πιάτα, ποτήρια, φλυτζάνια και μαχαιροπίρουνα που υπερκαλύπτουν τον αριθμό των φιλοξενούμενων. Κατσαρόλες, τηγάνια, κουτάλες κ.λπ. Ψυγείο, κουζίνα ή κουζινάκι με φούρνο, βραστήρας, καφετιέρα.

Τα ακίνητα που προωθούνται με επιτυχία μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων ενοικιάσεων είναι πλήρως ή μερικώς ανακαινισμένα. Θα πρέπει να είναι φρεσκοβαμμένα, να διαθέτουν απολύτως στεγανές πόρτες και παράθυρα που κλειδώνουν, καθαρά και λειτουργικά μπάνια, άνετα έπιπλα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, κλιματισμό και θέρμανση. Αν το ακίνητό σας δεν διαθέτει τα παραπάνω δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε, αλλά ότι το εισόδημα που μπορείτε να αποκτήσετε από αυτό, θα είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Η Host μπορεί να σας προσφέρει υπηρεσίες ανακαίνισης, διακόσμησης και συμβουλευτικής απολύτως στοχευμένες για την αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, σε ανταγωνιστικές τιμές και με εγγυημένο αισθητικό αποτέλεσμα.